ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PATATES KREBİ

Patates krebi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patates krebi tarifi için malzemeler

  • 3 orta boy patates1 su bardağı un2 çorba kaşığı margarin4 yumurta1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri1 su bardağı domates salçası1 su bardağı sütTuz
  • karabiber

Patates krebi Nasıl Yapılır

Patatesleri haşlayın. Çatalla ezerek veya blenderden geçirip püre yapın. Büyük bir kaseye alın. Un, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Süt ilave ederek krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

15 cm çapındaki teflon tavayı ısıtın. Fındık büyüklüğünde margarinle yağlayın. Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe alarak tavanın ortasına dökün. Tavayı sallayarak karışımın eşit olarak yayılmasını sağlayın. Krebin bir tarafı pişince tahta spatula ile çevirip diğer tarafını da pişirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. 

Bir krebin üzerine ince bir kat halinde domates salçası sürüp derin bir fırın kabına alın. Aynı işlemi uygulayarak krepleri üstüste yerleştirin. En üstüne biraz salça sürüp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 170 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Dörde kesip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.