Patates Krebi

Patates Krebi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Patates Krebi için

Malzemeler

  • 3 orta boy patates
  • 1 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı domates salçası
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Patates Krebi

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri haşlayın. Çatalla ezerek veya blenderden geçirip püre yapın. Büyük bir kaseye alın. Un, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  2. Süt ilave ederek krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  3. 15 cm çapındaki teflon tavayı ısıtın. Fındık büyüklüğünde margarinle yağlayın. Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe alarak tavanın ortasına dökün.
  4. Tavayı sallayarak karışımın eşit olarak yayılmasını sağlayın. Krebin bir tarafı pişince tahta spatula ile çevirip diğer tarafını da pişirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. 
  5. Bir krebin üzerine ince bir kat halinde domates salçası sürüp derin bir fırın kabına alın. Aynı işlemi uygulayarak krepleri üstüste yerleştirin.
  6. En üstüne biraz salça sürüp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 170 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Dörde kesip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo