ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ NUGATİN PASTALARI

Nugatin Pastaları

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nugatin Pastaları Tarifi İçin malzemeler

  • 3 çorba kaşığı eritilmiş margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Krema için:

  • 150 gr bitter çikolata
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı çekilmiş badem

Üzeri için:

  • 100 gr bitter çikolata
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 3 badem

Nugatin Pastaları Nasıl Yapılır?

  • Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tozşeker, yumurta ve vanilyayı bir kapta karıştırın.
  • Kabı, yarısına kadar sıcak su doldurulmuş tencereye yerleştirip sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin (Benmari usulü). 
  • Karışımı ateşten indirip un ve eritilmiş margarini yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Hamuru hafifçe yağlanmış kare kek kalıbına boşaltın. 25-30 dakika pişirip fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 
  • Keki, 12 parça elde edecek şekilde eşit dikdörtgenler halinde kesin. 
  • Kremayı hazırlamak için; bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Pudra şekeri ve çekilmiş bademi ekleyip karıştırın.
  • Karışım soğuduktan sonra 6 parça kekin üzerine paylaştırın. Diğer 6 keki üzerlerine yerleştirin. Hazırladığınız kek dilimlerini tel ızgara üzerine alın. Izgarayı da geniş bir tepsi üzerine yerleştirin. 
  • Üzerindeki çikolata sosunu hazırlamak için; çikolatayı 3 kaşık sütle karıştırarak kısık ateşte eritin.
  • Keklerin üzerini çikolata ile kaplayın. Soyulmuş bademleri ikiye ayırıp pastaların üzerine birer tane yerleştirin. Buzdolabında 15-20 dakika bekletip servis yapın.
    Şefin Yorumu : PÜF NOKTASI
    Keklerin üzerinden akıp tepside biriken çikolatayı farklı süslemelerde kullanabilirsiniz!
    Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!