ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ NORVEÇ KEKİ

Norveç keki

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Norveç keki tarifi için malzemeler

  • 6 yumurta 1.5 su bardağı tozşeker 1 tatlı kaşığı vanilya 1 su bardağı kekun 1 tatlı kaşığı margarin 1 paket toz krem şanti 1 su bardağı süt Üzeri için: 1 kase çilek reçeli

Norveç keki Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Büyük bir kaseye 4 yumurtayı kırın. Kalan 2 yumurtanın aklarını ayırıp sarılarını kaseye ekleyin. Tozşeker, kekun ve vanilyayı ilave edip mikserle çırpın. Başka bir kapta yumurta aklarını kar halinde çırpın. Hazırladığınız hamura ilave edip karıştırın. 

Yuvarlak kek kalıbını hafifçe yağlayıp hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Fırın sıcaklığını 150 dereceye indirip 20 dakika daha pişirin. Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. 

Soğuk keki enlemesine 2 eşit parçaya kesin. Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp birazını süsleme için ayırın. Kalan krem şantiyi kekin alt diliminin üzerine yayın. Diğer keki üzerine kapatın. 

Çilek reçelini süzgece alıp suyunu süzün. Kekin üzerini çilek taneleri ile kaplayın. Kenarlarını kalan kremşanti ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.