ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ NORVEÇ KEKİ

Norveç Keki

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Norveç Keki Tarifi İçin malzemeler

  • 6 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı kek unu
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 1 kase çilek reçeli

Norveç Keki Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Büyük bir kaseye 4 yumurtayı kırın. Kalan 2 yumurtanın aklarını ayırıp sarılarını kaseye ekleyin.
  • Toz şeker, kek unu ve vanilyayı ilave edip mikserle çırpın. Başka bir kapta yumurta aklarını kar halinde çırpın. Hazırladığınız hamura ilave edip karıştırın. 
  • Yuvarlak kek kalıbını hafifçe yağlayıp hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Fırın sıcaklığını 150 dereceye indirip 20 dakika daha pişirin. Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. 
  • Soğuk keki enlemesine 2 eşit parçaya kesin. Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp birazını süsleme için ayırın.
  • Kalan krem şantiyi kekin alt diliminin üzerine yayın. Diğer keki üzerine kapatın. 
  • Çilek reçelini süzgece alıp suyunu süzün. Kekin üzerini çilek taneleri ile kaplayın. Kenarlarını kalan krem şanti ile süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.