ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ LİMONLU ALMAN PASTASI

Limonlu Alman Pastası

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu Alman Pastası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 225 gr un
  • 125 gr margarin
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kaşığı pudraşeker

Krema için

  • Yarım litre süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 yumurta
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

Limonlu Alman Pastası Nasıl Yapılır?

  • Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

    Un, rendelenmiş limon kabuğu ve kabartma tozunu bir kaba eleyip harmanlayın. Margarini oda ısısında yumuşatıp şekerle birlikte iyice çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Elenmiş unlu karışımı ve yoğurdu ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar 4-5 dakika daha çırpın.
  • Karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun. Enine ikiye kesin.
  • Krema için, tüm malzemeleri bir kapta çırpın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp sürekli karıştırarak ılıtın.
  • Kekin birini servis tabağına alın. Üzerine kremasını yayın. Kalan kek parçasını üzerine kapatın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Pudraşeker serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Özel günlerinizi güzelleştirecek çikolatalı alman pastası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!