Limonlu Alman Pastası

Limonlu Alman Pastası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Limonlu Alman Pastası için

Malzemeler

  • 225 gr un
  • 125 gr margarin
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kaşığı pudraşeker

Krema için

  • Yarım litre süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 yumurta
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
Limonlu Alman Pastası

Nasıl Yapılır

  1. Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

    Un, rendelenmiş limon kabuğu ve kabartma tozunu bir kaba eleyip harmanlayın. Margarini oda ısısında yumuşatıp şekerle birlikte iyice çırpın.
  2. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Elenmiş unlu karışımı ve yoğurdu ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar 4-5 dakika daha çırpın.
  3. Karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun. Enine ikiye kesin.
  4. Krema için, tüm malzemeleri bir kapta çırpın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp sürekli karıştırarak ılıtın.
  5. Kekin birini servis tabağına alın. Üzerine kremasını yayın. Kalan kek parçasını üzerine kapatın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Pudraşeker serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Özel günlerinizi güzelleştirecek çikolatalı alman pastası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo