ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ LİMONLU ALMAN PASTASI

Limonlu Alman Pastası

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Alman Pastası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 225 gr un
  • 125 gr margarin
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kaşığı pudraşeker

Krema için

  • Yarım litre süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 yumurta
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

Limonlu Alman Pastası Nasıl Yapılır?

  • Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

    Un, rendelenmiş limon kabuğu ve kabartma tozunu bir kaba eleyip harmanlayın. Margarini oda ısısında yumuşatıp şekerle birlikte iyice çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Elenmiş unlu karışımı ve yoğurdu ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar 4-5 dakika daha çırpın.
  • Karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun. Enine ikiye kesin.
  • Krema için, tüm malzemeleri bir kapta çırpın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp sürekli karıştırarak ılıtın.
  • Kekin birini servis tabağına alın. Üzerine kremasını yayın. Kalan kek parçasını üzerine kapatın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Pudraşeker serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Özel günlerinizi güzelleştirecek çikolatalı alman pastası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!