Lavantalı Kalp Bisküvi

Lavantalı Kalp Bisküvi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Lavantalı Kalp Bisküvi için

Malzemeler

  • 115 g tereyağı
  • 50 g ince çekilmiş toz şeker
  • 1.5 su bardağı tam buğday unu
  • 2 tatlı kaşığı taze lavanta çiçeği ya da 1 yemek kaşığı kurutulmuş lavanta

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Lavantalı Kalp Bisküvi

Nasıl Yapılır

Adım Adım Lavantalı Kalp Bisküvi Yapımı:

Dünyanın her yerinde farklı şekillerde sunulan bisküvi çeşitleri hakkında bizim de söyleyeceklerimiz var. Malzemeleriniz hazırsa, lavantalı kalp bisküvi nasıl yapılır birlikte görelim:

  1. Tereyağını ve ince çekilmiş toz şekeri bir mikser yardımıyla kabarana kadar karıştırın.
  2. Üzerine unu ve lavantayı da ilave ederek karışımı yumuşak bir top haline gelene kadar karıştırın.
  3. Hamur topunu streç film ile sararak yaklaşık 15 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  4. Dinlenen hamuru hafif unlu bir yüzeyin üzerinde açın ve kalp şeklindeki bir kalıpla kesin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar yaklaşık 7-8 dakika kadar pişirin. Bisküviler soğuduktan sonra, üzerine pudra şekeri serpiştirin.
  6. Özel günlerde lavantalı kalp bisküviyi, mayasız poğaça ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Lavantalı Kalp Bisküvinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hamurun kıvamını tutturabilmek için tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  2. Hamuru hazırladıktan sonra mutlaka buzdolabında dinlendirin. Dinlendirme işleminin ardından tekrar yoğurarak şekil verebilirsiniz.
  3. Kullanacağınız lavanta çiçekleri taze ise, daha aromatik bir tat elde edebilirsiniz.
  4. Pişen kurabiyeleri, meyve sosları ile süsleyerek servis edebilirsiniz. 

1 Porsiyon Lavantalı Kalp Bisküvi Kaç Kaloridir?

  1. Lavanta esansıyla hazırlanan bisküvilerin bir porsiyonu 400 kaloridir. Orta boyutlu bisküvilerin bir adedi ise ortalama 55 kaloridir. Karbonhidrat değeri oldukça yüksek olan kurabiyeleri, ölçülü bir şekilde tüketmeniz tavsiye edilir.

    Öğle aralarında ve akşam yemeklerinden sonra sunulan tatlı tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı makaron tarifine göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo