ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ LAVANTALI BİSKÜVİ

Lavantalı Bisküvi

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lavantalı Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr oda ısısında yumuşatılmış tuzsuz tereyağı
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1/3 su bardağı esmer şeker
  • 1 çorba kaşığı kuru lavanta çiçeği
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • Bir tutam tuz
  • 2 su bardağı un

Lavantalı Bisküvi Nasıl Yapılır?

Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri bir kapta mikserle bir kaç dakika çırpın. Lavanta çiçeği, vanilya esansı ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.Unu azar azar ekleyip yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 20 tanesini dizin. Bir çatalın arkasıyla hamurdan topların üzerine hafifçe bastırın.

Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırının orta rafında 20-25 dakika, alt tarafı kızarana kadar pişirin. Kalan 20 tanesinide aynı şekilde pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra hava almayan bir kapta muhafaza edin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!