ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KIRMIZIBİBERLİ POLENTA

Kırmızıbiberli Polenta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kırmızıbiberli Polenta Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1.5 su bardağı mısır unu
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 20 gr tereyağı
  • 8 kırmızıbiber
  • 125 ml zeytinyağı
  • Yarım demet fesleğen

Kırmızıbiberli Polenta Nasıl Yapılır?

Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Kırmızıbiberleri fırın ızgarasında közleyin. Kabuklarını soyup 2 cm kalınlığında şeritler halinde doğrayın ve bir kaseye aktarın. Zeytinyağı ve fesleğen yapraklarını ekleyip üzerini streç folyo ile kapatın. Süt, su, tuz, tereyağı ve sarımsak tozunu tencerede karıştırıp kaynatın. Mısır ununu ekleyip 5 dakika karıştırın. Teker teker yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Pişirdiğiniz polentayı kalıba aktarın ve oda ısısında 20 dakika bekletin. Buzdolabına alarak 1 saat soğutun. Dilimlere ayırıp fırın ızgarasında önlü arkalı kızartın. Dilimleri servis tabağına alın. Üzerlerine zeytinyağlı biberleri yerleştirin. Fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!