ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KESTANE PÜRELİ BİSKÜVİLER

Kestane Püreli Bisküviler

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestane Püreli Bisküviler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Hamur için
  • 3 su bardağı un
  • 200 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • Yarım su bardağı toz badem
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 tutam tuz

İç malzeme için

  • 4 çorba kaşığı kakaolu fındık kreması
  • 1 su bardağı hazır kestane püresi
  • Üzeri için
  • Birkaç çilek
  • Pudraşeker

Kestane Püreli Bisküviler Nasıl Yapılır?

Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Un, doğranmış tereyağı, tuz, toz badem ve pudra şekeri hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Yumurta sarılarını ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp 30 dakika bekletin.

Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile inceltin ve çiçek şekilli bir kalıpla kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Ilınmaya bırakın.

Fındık kreması ile kestane püresini karıştırın. Bisküvilerin yarısına hazırladığınız kremayı sürüp kalan bisküvilerle üzerlerini kapatın. Orta kısımlarına kalan kremayı sürüp üzerlerine çilekleri yerleştirin. Pudraşeker serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!