Kestane Püreli Bisküviler

Kestane Püreli Bisküviler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kestane Püreli Bisküviler için

Malzemeler

  • Hamur için
  • 3 su bardağı un
  • 200 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • Yarım su bardağı toz badem
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 tutam tuz

İç malzeme için

  • 4 çorba kaşığı kakaolu fındık kreması
  • 1 su bardağı hazır kestane püresi
  • Üzeri için
  • Birkaç çilek
  • Pudraşeker
Kestane Püreli Bisküviler

Nasıl Yapılır

Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Un, doğranmış tereyağı, tuz, toz badem ve pudra şekeri hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Yumurta sarılarını ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp 30 dakika bekletin.

Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile inceltin ve çiçek şekilli bir kalıpla kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Ilınmaya bırakın.

Fındık kreması ile kestane püresini karıştırın. Bisküvilerin yarısına hazırladığınız kremayı sürüp kalan bisküvilerle üzerlerini kapatın. Orta kısımlarına kalan kremayı sürüp üzerlerine çilekleri yerleştirin. Pudraşeker serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo