ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KEKİK VE HARDALLI BİSKÜVİ

Kekik Ve Hardallı Bisküvi

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kekik Ve Hardallı Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı kepekli un
  • 2/3 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3~4 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 75 g tereyağı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı hardal

Üzeri için

  • Tulum peyniri
  • Kırmızı biber
  • Kekik

Kekik Ve Hardallı Bisküvi Nasıl Yapılır?

  • Un, yulaf ezmesi, toz şeker, kabartma tozu, ince kıydığınız kekik, susam, tuz ve karabiberi geniş bir karıştırma kabında harmanlayın.
  • Tereyağı ve ayrı bir kasede çırptığınız süt ve hardalı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
  • Hamuru hafif unladığınız tezgah üzerine alın ve bir merdane yardımıyla ince açın.
  • Hamurdan yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Çatalla ezdiğiniz tulum peynirine kımızı pul biber ekleyip karıştırın.
  • Soğuyan bisküvilerin üzerine sürün. Kekikle süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!