ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZLİ LAMİNGTON

Hindistan Cevizli Lamington

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistan Cevizli Lamington Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 150 g tereyağı
  • 90 g toz badem
  • 40 g Hindistan cevizi
  • 150 g toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 50 g un
  • 190 g iri rendelenmiş Hindistan cevizi

Limon şurubu için

  • 125 ml limon suyu
  • 60 ml su
  • 220 g toz şeker

Hindistan Cevizli Lamington Nasıl Yapılır?

Adım Adım Hindistan Cevizli Lamington Yapımı:

Avustralya pastası olarak bilinen lamington, meyve parçalarıyla süslenerek sunulur. Hazırsanız, ev yapımı hindistan cevizli lamington tarifine başlayabiliriz.

  • Tereyağını eritin ve üzerine toz badem, Hindistan cevizi, şeker, vanilya ve yumurtaları ekleyip karıştırın.
  • Unu eleyerek ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Hamuru yağlı kağıt serili 20 cm’lik kek kalıba aktarın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp kalıbında 5 dakika beklettikten sonra ızgara teli üzerine ters çevirin.
  • Soğuduktan sonra 1 saat buzdolabında bekletin. İri rendelenmiş Hindistan cevizini yapışmaz yüzeyli tavaya alıp orta ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar kavurun.
  • Kavurduğunuz hindistan cevizlerini tepsiye aktararak soğumaya bırakın.
  • Limon şurubu için; limon suyu, şeker ve suyu sos tenceresinde karıştırmadan kaynatın. Keki 2 cm’lik küpler şeklinde kesin.
  • Her bir parçayı teker teker önce limon şurubuna batırın. Ardından Hindistan cevizine bulayıp ızgara teli üzerine dizin. 30-40 dakika beklettiktin ve servis tabağına alın.
  • Şık bir sunum hazırlamak istiyorsanız, hindistan cevizli lamington tarifini katmer poğaça ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hindistan Cevizli Lamington Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Lamingtonun en önemli özelliği yumuşak ve bayat olmasıdır.
  • Hazırlayacağınız limonlu aromayı dökmeden önce, hamurun üzerinde ufak delikler açabilirsiniz.
  • Limon suyuna ilaveten portakal veya mandalina suyu da ekleyebilirsiniz.
  • Hamuru hazırladıktan sonra, 30 dakika dinlendirebilirsiniz. Dinlendirme işleminin ardından şekil vermek için birkaç kez daha yoğurun.

1 Porsiyon Hindistan Cevizli Lamington Kaç Kaloridir?

  • Ufak dilimler halinde hazırlanan lamingtonun bir porsiyonu, yaklaşık 210 kaloridir. Kilo ve şeker kontrolünde olanların küçük porsiyonlar tüketmesi tavsiye edilir.

    Çay sohbetlerinin yanında sunabileceğiniz kek tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, doğal meyvelerle hazırlanan muzlu kek tarifine göz atabilir ve herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!