ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ FIRINDA İRMİK TATLISI

Fırında İrmik Tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 115 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı un
  • 150 gr irmik
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 175 ml süt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Süslemek için

  • Bütün badem

Şerbeti için

  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 150 ml su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Fırında İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbet için, şeker, su ve limon suyunu tencereye alın. Karıştırarak kaynatın. Fokurdamaya başladıktan sonra 6 dakika daha kaynatmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alıp şurubu oda ısısında ılındırın. Buzdolabına alıp soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağını tavada eritin. Büyük bir cam kaseye alıp ılındırın. Şeker, un, irmik, Hindistan cevizi, süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Hamuru içi yağlanmış dikdörtgen şekilli bir tepsiye döküp üzerini kaşığın tersiyle düzleştirin. Keskin bir bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin. Her dilimin üzerine birer badem yerleştirin. Sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 2 saat bekletip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!