ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ELMALI VE CEVİZLİ RULO

Elmalı Ve Cevizli Rulo

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Elmalı Ve Cevizli Rulo Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg yeşil elma
  • 2 su bardağı un
  • 11 çorba kaşığı tozşeker
  • 75 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 kahve fincanı su
  • 200 gr kuru üzüm
  • 100 gr ince çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz

Üzeri için

  • Pudraşeker
  • Tarçın

Elmalı Ve Cevizli Rulo Nasıl Yapılır?

Elmalı ve cevizli rulo pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip...

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Su, sirke, 1 yumurtanın sarısı, sıvıyağ ve tuzu bir kaba alıp karıştırın ve unun ortasına ilave edin. Pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini bezle örtüp bir saat dinlendirin.
 
Elmaların kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Bir kaba alıp üzerine 3 çorba kaşığı tozşeker serpiştirin. Kuru üzümü yıkayıp süzün. Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Ceviz ve ufalanmış ekmek içini ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Hamuru un serpilmiş tezgah üzerine alıp parmaklarınızla incelterek dikdörtgen şeklinde açın. Cevizli karışımı, elma, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını hamurun üzerine eşit şekilde yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.

Üzerine pudraşeker ve tarçın serpiştirip ılık servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!