Elmalı Ve Cevizli Rulo

Elmalı Ve Cevizli Rulo
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elmalı Ve Cevizli Rulo için

Malzemeler

  • 1 kg yeşil elma
  • 2 su bardağı un
  • 11 çorba kaşığı tozşeker
  • 75 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 kahve fincanı su
  • 200 gr kuru üzüm
  • 100 gr ince çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz

Üzeri için

  • Pudraşeker
  • Tarçın
Elmalı Ve Cevizli Rulo

Nasıl Yapılır

Elmalı ve cevizli rulo pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip...

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Su, sirke, 1 yumurtanın sarısı, sıvıyağ ve tuzu bir kaba alıp karıştırın ve unun ortasına ilave edin. Pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini bezle örtüp bir saat dinlendirin.
 
Elmaların kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Bir kaba alıp üzerine 3 çorba kaşığı tozşeker serpiştirin. Kuru üzümü yıkayıp süzün. Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Ceviz ve ufalanmış ekmek içini ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Hamuru un serpilmiş tezgah üzerine alıp parmaklarınızla incelterek dikdörtgen şeklinde açın. Cevizli karışımı, elma, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını hamurun üzerine eşit şekilde yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.

Üzerine pudraşeker ve tarçın serpiştirip ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo