Damla Sakızlı Profiterol

Damla Sakızlı Profiterol
18 Ocak 2022
Dilerseniz, klasik profiterol tarifini de deneyebilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Damla Sakızlı Profiterol için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 125 gr margarin

Kreması için

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 parça damla sakızı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Çikolata sosu
Damla Sakızlı Profiterol

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için su ve margarini bir tencereye alın ve erimeye bırakın. Unu bir kerede ekleyip iyice karıştırın ve birkaç dakika pişirin.
  2. Ocaktan alıp 5 dakika bekledikten sonra yumurtaları teker teker ekleyip mikserle çırpın.
  3. Hamuru sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak cevizden büyük parçalar halinde sıkın.
  4. 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırını kapatıp kapağını açmadan soğumaya bırakın.
  5. Kreması için, süt, şeker, yumurta, vanilya ve unu bir tencereye alıp iyice karıştırın. Damla sakızını döverek toz haline getirin ve karışıma ekleyin.
  6. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırın. Ocaktan alıp margarini ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
  7. Ara ara karıştırarak ılınmaya bırakın. Kremayı düz ve uzun uçlu sıkma torbasına aktarın ve profiterol toplarının altından batırarak içlerini doldurun. Üzerine çikolata sos gezdirerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo