Çikolatalı Yumuşak Şekerleme

Çikolatalı Yumuşak Şekerleme
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Çikolatalı Yumuşak Şekerleme için

Malzemeler

  • 330 gr toz şeker
  • 110 gr esmer şeker
  • 60 gr bitter çikolata
  • 3 yemek kaşığı glikoz
  • 125 ml krema
  • 60 ml süt
  • 40 gr tereyağı
Çikolatalı Yumuşak Şekerleme

Nasıl Yapılır

15 cm’lik derin ve kare bir kalıba kenarlardan sarkacak şekilde yağlı kağıt serin. Şekerleri, çikolatayı, glikozu, krema ve sütü sos tenceresine alın ve sürekli karıştırarak şeker eriyinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakıp 115 dereceye ulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve karıştırmadan içine tereyağını ekleyin. Karışımın ısısını derece ile kontrol edip 20 dakika sonra 40 dereceye düştüğünde tahta bir kaşıkla 10 dakika karıştırın ve hızlıca kalıba dökün. Üzerini örtüp oda sıcaklığında en az 3 saat bekletin. Kalıptan çıkartıp kare dilimleyin ve servis yapın.

Dilerseniz, karanfil, tarçın ve bal ile hazırlanan klasik yumuşak şekerleme tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo