ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ÇİKOLATALI YUMUŞAK ŞEKERLEME

Çikolatalı Yumuşak Şekerleme

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Yumuşak Şekerleme Tarifi İçin malzemeler

  • 330 gr toz şeker
  • 110 gr esmer şeker
  • 60 gr bitter çikolata
  • 3 yemek kaşığı glikoz
  • 125 ml krema
  • 60 ml süt
  • 40 gr tereyağı

Çikolatalı Yumuşak Şekerleme Nasıl Yapılır?

15 cm’lik derin ve kare bir kalıba kenarlardan sarkacak şekilde yağlı kağıt serin. Şekerleri, çikolatayı, glikozu, krema ve sütü sos tenceresine alın ve sürekli karıştırarak şeker eriyinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakıp 115 dereceye ulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve karıştırmadan içine tereyağını ekleyin. Karışımın ısısını derece ile kontrol edip 20 dakika sonra 40 dereceye düştüğünde tahta bir kaşıkla 10 dakika karıştırın ve hızlıca kalıba dökün. Üzerini örtüp oda sıcaklığında en az 3 saat bekletin. Kalıptan çıkartıp kare dilimleyin ve servis yapın.

Dilerseniz, karanfil, tarçın ve bal ile hazırlanan klasik yumuşak şekerleme tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!