ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BÖREKİTAS

Börekitas

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Börekitas Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 500 gr un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı soğuk su
  • 1~1.5 tatlı kaşığı sirke
  • 1 yumurta (sarısı ve akı ayrılmış)
  • 1 dilim beyaz peynir (ince rendelenmiş)

İç harcı için

  • 125 gr beyaz peynir
  • 125 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 4~5 közlenmiş patlıcan
  • Karabiber

Börekitas Nasıl Yapılır?

  • Unu ve buzdolabından yeni çıkardığınız küçük kesilmiş tereyağını parmaklarınızla birbirine iyice yedirin.
  • Yumurta akını bir tutam tuz ile çırpıp hamura ekleyin. Sarısını üzerine sürmek için bir kenara ayırın.
  • Sirkeyi ekleyin ve yine parmaklarınızla yedirin. Sırası ile soğuk su, zeytinyağı, rendelenmiş bir dilim beyaz peynir ve tuzu ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur olacak şekilde yoğurun.
  • 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Patlıcanları fırında közleyip kabuklarını soyun.
  • İyice süzün ve 125 gram peyniri ilave ederek karıştırın. Karabiberi ekleyin.
  • Dinlenmiş hamuru merdane ile 3-4 santim kalınlığında açıp bir bardakla yuvarlaklar şeklinde kesin. İçine patlıcanlı harçtan bir miktar ekleyin.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip ikiye katlayarak fırın tepsisine dizin.
  • Yumurta sarısı sürün ve bir miktar kaşar peyniri serperek önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!