ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BAHARATLI ÇÖREKLER

Baharatlı Çörekler

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı Çörekler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 50 gr tereyağı
  • 65 gr un
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz badem
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için

  • Tarçın
  • Pudra şekeri

Kızartmak için

  • Mısır unu
  • Ayçiçek yağı

Sos için

  • 175 gr frambuaz
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı portakal suyu

Baharatlı Çörekler Nasıl Yapılır?

Frambuazları pudra şekeriyle birlikte ince delikli bir süzgece alın. Karıştırıp ezin. Ezdiğiniz frambuaza portakal suyunu ekleyip karıştırın. Tereyağını tencereye alın. 2/3 su bardağı su ekleyip orta ateşte ısıtın. Kaynayınca elenmiş unu ekleyin. Tamamen özleşene kadar tahta kaşıkla ezerek karıştırın. Karışımı soğutup yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bademi ilave edin. Hazırladığınız karışımı krema sıkma torbasına doldurup ucuna yıldız şekilli duy takın. Yağı tencerede kızdırın. Hamuru 6-7 santimlik parçalar şeklinde kızgın yağa sıkın. Hamurları arada çevirerek 3-4 dakika kızartın. Pişenleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün. Üzerlerine tarçın ve pudra şekeri serpin. Yanında frambuaz sosuyla birlikte servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!