Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15178 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1406 Tarif
Diyet
4438 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2542 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1455 Tarif
Pratik Yemek
6785 Tarif
Salata ve Meze
1455 Tarif
Sos
501 Tarif
Tatlı
10030 Tarif
Yöresel
2057 Tarif
Popüler Tarifler
Bulgurlu Biber Dolması
Fırında Somon
Anasayfa
Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Baharatlı Tatlı Çörek
Baharatlı Tatlı Çörek
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Ev yapımı limonata Tarifi
Katı Yağ İçermeyen 4 Malzemeli Hızlı Kurabiye Tarifi
Evde Kıymalı Pide Tarifi
Fırında Kabak Mücveri Tarifi
Üç Malzemeli Dondurma Tarifi
Ev Yapımı Kakaolu Puding Tarifi
Anne Poğaçası Yapmanın Püf Noktaları
25 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren 12. Yarışmacı Belli Oldu!
Mayasız ve Hızlıca Yapılabilen 9 Nefis Poğaça Tarifi
Masterchef Cansu Irmak Aydar Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
Masterchef Özkan Akan Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
Dondurucuya Taze Fasulye Çiğ Konur Mu?
Baharatlı Tatlı Çörek için
Malzemeler
50 g tereyağı
65 g un
2 yumurta
1 yemek kaşığı toz badem
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Sos için
175 g frambuaz
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı portakal suyu
Kızartmak için
Mısır unu
Ayçiçek yağı
Üzeri için
Tarçın
Pudra şekeri
Baharatlı Tatlı Çörek
Nasıl Yapılır
Sosu için frambuazları pudra şekeriyle birlikte ince delikli bir süzgece alın. Karıştırıp ezin. Ezdiğiniz frambuaza portakal suyunu ekleyip karıştırın.
Tereyağını tencereye alın. 2/3 su bardağı su ekleyip orta ateşte ısıtın. Kaynayınca elenmiş unu ekleyin.
Tamamen özleşene kadar tahta kaşıkla ezerek karıştırın. Karışımı soğutup yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Bademi ilave edin. Hazırladığınız karışımı krema sıkma torbasına doldurup ucuna yıldız şekilli duy takın.
Yağı tencerede kızdırın. Hamuru 6-7 santimlik parçalar şeklinde kızgın yağa sıkın.
Hamurları arada çevirerek 3-4 dakika kızartın. Pişenleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün.
Üzerlerine tarçın ve pudra şekeri serpin. Yanında frambuaz sosuyla birlikte servis yapın.
Tarif Kategorileri
Hamur İşi Tarifleri
Çörek Tarifleri
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Kızartma Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
85 Dakika
Sochniki Tarifi
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
25 Dakika
Pankek Spagetti
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
25 Dakika
Racuchy
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
105 Dakika
Chimney Cake Tarifi
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
22 Dakika
Air Fryer’Da Pankek
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
65 Dakika
Cruffin
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.