Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15790 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1457 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7485 Tarif
Salata ve Meze
1557 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10721 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Soğanlama
Yılbaşı Hindisi
Anasayfa
Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Baharatlı Tatlı Çörek
Baharatlı Tatlı Çörek
12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Labneli Yeşil Poğaça Tarifi
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Muhallebili Milföy Tarifi
Üzümlü Kurabiye Tarifi
Latte Pasta Tarifi
Fit Mozaik Pasta Tarifi
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Atom Mezesi Yapmak İçin 5 Tüyo
4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
Un Helvası Yapmanın Püf Noktaları
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
Turşuyu Ne Sertleştirir?
Baharatlı Tatlı Çörek için
Malzemeler
50 g tereyağı
65 g un
2 yumurta
1 yemek kaşığı toz badem
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Sos için
175 g frambuaz
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı portakal suyu
Kızartmak için
Mısır unu
Ayçiçek yağı
Üzeri için
Tarçın
Pudra şekeri
Baharatlı Tatlı Çörek
Nasıl Yapılır
Sosu için frambuazları pudra şekeriyle birlikte ince delikli bir süzgece alın. Karıştırıp ezin. Ezdiğiniz frambuaza portakal suyunu ekleyip karıştırın.
Tereyağını tencereye alın. 2/3 su bardağı su ekleyip orta ateşte ısıtın. Kaynayınca elenmiş unu ekleyin.
Tamamen özleşene kadar tahta kaşıkla ezerek karıştırın. Karışımı soğutup yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Bademi ilave edin. Hazırladığınız karışımı krema sıkma torbasına doldurup ucuna yıldız şekilli duy takın.
Yağı tencerede kızdırın. Hamuru 6-7 santimlik parçalar şeklinde kızgın yağa sıkın.
Hamurları arada çevirerek 3-4 dakika kızartın. Pişenleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün.
Üzerlerine tarçın ve pudra şekeri serpin. Yanında frambuaz sosuyla birlikte servis yapın.
Tarif Kategorileri
Hamur İşi Tarifleri
Çörek Tarifleri
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Kızartma Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
25 Dakika
Lokmalık Pankek Tarifi
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
22 Dakika
Ballı Cevizli Kaygana Tarifi
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
22 Dakika
2 Kişilik Pankek Tarifi
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
10 Dakika
5 Dakikada Nefis Pankek Tarifi
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
35 Dakika
Çırahta Tarifi
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
40 Dakika
Mini Tartolet Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.