ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI VE LİMONLU BAR

Antep Fıstıklı Ve Limonlu Bar

Antep fıstıklı ve limonlu bar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Antep Fıstıklı Ve Limonlu Bar Tarifi İçin malzemeler

  • 120 g tereyağı
  • 1/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Limon dolgusu için

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 limonun suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı file Antep fıstığı

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Antep Fıstıklı Ve Limonlu Bar Nasıl Yapılır?

   
           
  • Tereyağını bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Pudra şekeri, un ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsinin dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Antep fıstıklı limon dolgusu için yumurtaları ve toz şekeri şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Üzerine limon suyu ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak un ve Antep fıstığını ilave edip iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız barın üzerine döküp tekrar fırına verin.
  • Fırının ısısını 140 dereceye düşürüp yaklaşık 30 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkarın. İstediğiniz büyüklükte kesin. Üzerini pudra şekeri ile süsleyin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!