ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI VE LİMONLU BAR

> ANTEP FISTIKLI VE LİMONLU BAR
Antep fıstıklı ve limonlu bar
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antep fıstıklı ve limonlu bar tarifi için malzemeler
  • 120 g tereyağı
  • 1/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Limon dolgusu için

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 limonun suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı file Antep fıstığı

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Antep fıstıklı ve limonlu bar Nasıl Yapılır

  • Tereyağını bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Pudra şekeri, un ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsinin dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Antep fıstıklı limon dolgusu için yumurtaları ve toz şekeri şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Üzerine limon suyu ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak un ve Antep fıstığını ilave edip iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız barın üzerine döküp tekrar fırına verin.
  • Fırının ısısını 140 dereceye düşürüp yaklaşık 30 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkarın. İstediğiniz büyüklükte kesin. Üzerini pudra şekeri ile süsleyin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.