Anasonlu Biscotti

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Anasonlu Biscotti Tarifi İçin malzemeler
- 50 g tereyağı
- 100 g ceviz içi
- 225 g hazır kek un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı anason
Anasonlu Biscotti Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritip soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin.
- Ceviz, anason ve tuzu ekleyip harmanlayın. Tereyağını ve yumurtaları bir kasede çırparak un karışımına ekleyip iyice yoğurun.
- Ele yapışmayan bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp 20 cm uzunluğunda rulo şekline getirin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- 20 dakika pişirip fırından çıkartın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kekleri bıçakla 3 cm inceliğinde dilimleyin.
- Tekrar fırın tepsisine dizerek 10 dakika pişirin. Spatula yardımı ile diğer tarafını çevirerek 5 dakika daha pişirin.
- Fırından çıkartıp ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR