ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ANASONLU BİSCOTTİ

Anasonlu Biscotti

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Anasonlu Biscotti Tarifi İçin malzemeler

  • 50 g tereyağı
  • 100 g ceviz içi
  • 225 g hazır kek un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı anason

Anasonlu Biscotti Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritip soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin.
  • Ceviz, anason ve tuzu ekleyip harmanlayın. Tereyağını ve yumurtaları bir kasede çırparak un karışımına ekleyip iyice yoğurun.
  • Ele yapışmayan bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp 20 cm uzunluğunda rulo şekline getirin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  • 20 dakika pişirip fırından çıkartın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kekleri bıçakla 3 cm inceliğinde dilimleyin.
  • Tekrar fırın tepsisine dizerek 10 dakika pişirin. Spatula yardımı ile diğer tarafını çevirerek 5 dakika daha pişirin.
  • Fırından çıkartıp ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!