ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ANASONLU BİSCOTTİ

Anasonlu Biscotti

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Anasonlu Biscotti Tarifi İçin malzemeler

  • 50 g tereyağı
  • 100 g ceviz içi
  • 225 g hazır kek un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı anason

Anasonlu Biscotti Nasıl Yapılır?

Tereyağını eritip soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ceviz, anason ve tuzu ekleyip harmanlayın. Tereyağını ve yumurtaları bir kasede çırparak un karışımına ekleyip iyice yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp 20 cm uzunluğunda rulo şekline getirin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. 20 dakika pişirip fırından çıkartın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kekleri bıçakla 3 cm inceliğinde dilimleyin. Tekrar fırın tepsisine dizerek 10 dakika pişirin. Spatula yardımı ile diğer tarafını çevirerek 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkartıp ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!