ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ACILI PEYNİRLİ BİSKÜVİ

ACILI PEYNİRLİ BİSKÜVİ

Acılı peynirli bisküvi
10 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Acılı peynirli bisküvi tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 30 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış jalapeno biberi
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş çedar peyniri
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • Deniz tuzu
Acılı peynirli bisküvi Nasıl Yapılır

  • Un, toz şeker, bir tutam kadar tuz ve kırmızı toz biberi geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Tereyağını ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Jalapeno biberi, rendelenmiş çedar peyniri, süt ve zeytinyağını ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alıp bir merdane yardımıyla açın. Kare bir kalıp yardımıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine deniz tuzu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!