ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ACILI PEYNİRLİ BİSKÜVİ

Acılı Peynirli Bisküvi

Acılı peynirli bisküvi

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Acılı Peynirli Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 30 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış jalapeno biberi
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş çedar peyniri
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • Deniz tuzu

Acılı Peynirli Bisküvi Nasıl Yapılır?

  • Un, toz şeker, bir tutam kadar tuz ve kırmızı toz biberi geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Tereyağını ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Jalapeno biberi, rendelenmiş çedar peyniri, süt ve zeytinyağını ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alıp bir merdane yardımıyla açın. Kare bir kalıp yardımıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine deniz tuzu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!