ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ PANCARLI MAKARNA HAMURU

Pancarlı Makarna Hamuru

Pancarlı makarna hamuru

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pancarlı Makarna Hamuru Tarifi İçin malzemeler

  • 450 g sert durum buğdayı unu
  • 100 g ince irmik (Semolina)
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 120 g pancar püresi (Fırınlanıp blender’dan geçirilmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz

Pancarlı Makarna Hamuru Nasıl Yapılır?

Antioksidan ve lezzet deposu olan pancar ile nefis makarna tarifi.

  • Unu derin bir kaba alın. İnce irmiği ekleyip harmanlayın. Ortasını açıp yumurtaları kırın. Tuz ve pancar püresini ilave edip sert ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Hamuru 2 eşit bezeye ayırıp unlanmış zeminde ince açın. Açtığınız hamurun üzerini hafif unlayarak 3 parmak kalınlığında katlayıp istediğiniz incelikte kesin. Kesilen ruloları açıp uzatın.

Hazırladığınız makarna ile harika bir ana yemek hazırlamaya ne dersiniz? İşte size pancar soslu spagetti tarifi


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!