ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ OTLU VE BAHARATLI HALKA

Otlu Ve Baharatlı Halka

Otlu ve baharatlı halka

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Otlu Ve Baharatlı Halka Tarifi İçin malzemeler

  • 1 ekmek hamuru

Baharat karışımı için

  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Sumak

Otlu karışım için

  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış fesleğen
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış kekik
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış nane
  • 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış dereotu

Otlu Ve Baharatlı Halka Nasıl Yapılır?

  • Baharat karışımı için gerekli olan baharatları bir kasede karıştırın. Otlu karışım için gerekli olan ince kıyılmış otları ise ayrı bir kasede harmanlayın. Ekmek hamurunu bir yoğurma kabına alıp yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamura baharat karışımı ve ot karışımını ilave edip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle açarak rulo yapın ve ruloların uçlarını simit gibi birleştirin.
  • Otlu ve baharatlı halkaları kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!