ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ LAHANALI RULOLAR

Lahanalı rulolar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lahanalı rulolar tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 1 soğan
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım lahana
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 1 havuç
  • 2 sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2~3 yemek kaşığı soya sosu
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı

Lahanalı rulolar Nasıl Yapılır

Havuç ve biberleri jülyen doğrayın. Lahanayı ince doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyip ekleyin ve 1 dakika karıştırıp diğer sebzeleri ekleyerek orta ateşte soteleyin. Soya sosu ve karabiber ekleyerek karıştırın. Gerekirse tuz ilave edin. Yufkaları düz bir zemine yayıp 20 cmx20 cm ölçülerinde kareler kesin. Her bir kare yufkanın köşesine lahanalı karışım paylaştırıp sıkıca rulo şeklinde sarın. Açılmaması için uç kısımlarını su ile ıslatarak yapıştırın. Yağı tavaya alıp ısıtın ve börekleri sürekli çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürdükten sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.