ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ FİT KANDİL SİMİDİ (GLÜTENSİZ)

Fit kandil simidi (Glütensiz)

Fit kandil simidi (Glütensiz)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fit kandil simidi (Glütensiz) tarifi için malzemeler

  • 1 adet yumurta (Sarısı içine, beyazı üstüne)
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı doğal elma sirkesi (Doğal sirkeniz yoksa aynı ölçüyü rafine sirkesi ve limon suyu karıştırarak kullanın)
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1/2 çay bardağı tahin
  • 1 çay kaşığı karbonat (Sirke ile köpürtülerek) 
  • 1 çay kaşığı mahlep (İsteğe göre)
  • 4 çay bardağı karabuğday unu, kinoa unu, yulaf unu, nohut unu, mercimek unu veya bu unlarla mısır unu karışımı 
  • 1 çay kaşığı tuz

Fit kandil simidi (Glütensiz) Nasıl Yapılır

@fitmuhendisce
214 bin takipçi
Canan Hastürk

  • Yumurta beyazını ayırın, sarısını bir kap içine alın, üstüne sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın. Sıvı malzemenin üstüne kuru malzemeleri ekleyerek hamuru yoğurun. Kesinlikle yumuşak bir hamur elde etmelisiniz.
  • Hamurdan parçalar koparın, simit şeklini verin. Önce yumurta akına, sonra susam veya çörek otuna batırın. 160 derece fırında pişirin. 


Öneri
Hamura esnekliğini veren glütendir ve glütensiz unların içinde olmadığı için şekil verebilmek için kıvam önemlidir. O yüzden glütensiz unlarda tecrübeli olmayanlara yol göstermek adına “yumuşak hamur” diye altını çizerek belirtiyorum.

Dikkat!
Un çeşidine göre miktarı değişir. Karabuğday unu ve kinoa unu aynı miktarda kullanılırken, yulaf unu kullanırsanız ölçü 5 çay bardağıdır.

Kandil simidi tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.