ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ BEBEK BİSKÜVİSİ (+7 AY)

Bebek Bisküvisi (+7 Ay)

Bebek Bisküvisi (+7 Ay)

Yeterli kilo alamayan bebeğinizin en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde kilo almasını sağlayabilirsiniz. Uzman Diyetisyen Sinem Tekir, bebekler için ev yapımı kilo aldırıcı bebek bisküvisi tarifini sizler için paylaştı. İki adet bebe bisküvisi bir dilim ekmek yerine geçmektedir! 

NOT: Piştikten ve soğuduktan sonra cam bir kavanozda hava almayacak şekilde saklayabilirsiniz. 

Bebekler için armut püresi ve ballı meyve salatası tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bebek Bisküvisi (+7 Ay) Tarifi İçin malzemeler

  • 4 çay bardağı tam buğday unu
  • ½ (Yarım) çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 10 adet kuru hurma (püre yapılıp iyice ezilecek)
  • ½ (Yarım) su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu 

Bebek Bisküvisi (+7 Ay) Nasıl Yapılır?

  • Hurmayı çekirdeklerinden ayırıp yoğurt ile birlikte iyice ezilip macun kıvamına gelene kadar blenderdan geçirelim.
  • Bu karışımı iyice sıyırarak irmik ve sıvıyağ ile birlikte bir kaba alalım. Bunları kendi arasında karıştırdıktan sonra kaba tam buğday unu ve kabartma tozunu da ekleyip yoğuralım.
  • Bardak ölçüsüne bağlı olarak ele yapışma gibi bir durum olursa az miktar daha tam buğday unu ekleyelim.
  • Ardından başparmak kalınlığında yuvarlak şeritler elde edelim ve bu şeritleri 31 adet olacak şekilde keselim, fırın tepsisine alalım, üzerlerine hafifçe çatalla bastıralım.
  • Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıp renkleri değişene kadar pişirelim. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!