ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ TİRAMİSU CHEESECAKE

Tiramisu cheesecake

Tiramisu cheesecake

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tiramisu cheesecake tarifi için malzemeler

  • 2.5 tatlı kaşığı toz jelatin
  • 1/4 su bardağı (60 ml) sert espresso kahve
  • 500 g krem beyaz peynir
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı (750 ml) krema
  • 1 paket kakaolu kedi dili bisküvisi
  • 1 su bardağı ekşi krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı (125 ml) akçaağaç şurubu
  • 1 tatlı kaşığı toz kakao

Tiramisu cheesecake Nasıl Yapılır

  •  Küçük bir kasede espresso içine jelatini koyup iyice çözülmesini bekleyin. Bir çırpma kabına krem peyniri ve şekeri koyarak mikser ile 3 dakika çırpın. Jelatin karışımını ve 250 ml kremayı ekleyerek 1-2 dakika daha çırpın. Karışımı hazırladığınız kalıplar içine dökün, 1-2 saat buzdolabında bekletin.
  •  Buzdolabından çıkardıktan sonra kalıplardan ayırıp etrafına kedi dili bisküvileri yapıştırın. Başka bir kapta ekşi krema, pudra şekeri ve kalan kremayı çırpın. Akçaağaç şurubu ve kahveyi bir sos tenceresine alarak yüksek ateşte 4-5 dakika kaynatın. Hazırladığınız kremayı cheesecakelerin üzerine sıkın ve şurup karışımını gezdirin. En son kakao serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.