ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ MANTARLI PAY

Mantarlı Pay

Mantarlı pay

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Pay Tarifi İçin malzemeler

Otlu iç malzemesi için

  • 4-5 dal taze soğan
  • 100 g tulum peyniri
  • 100 g süzme peynir
  • 500 g mantar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber

Hamuru için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Bir tutam toz şeker

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı susam

Mantarlı Pay Nasıl Yapılır?

  • Mantarları nemli bir bezle sildikten sonra dilimleyin. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Mantarları ve taze soğanları 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile beraber 4-5 dakika kavurun. Karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Soğuyunca peynirleri ekleyip karıştırın.
  • Hamuru için zeytinyağını, yoğurdu, yumurtayı ve şekeri bir kaba alın ve karıştırın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edin. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra iki eşit parçaya ayırın. 18 cm çapındaki bir kalıba hamurun yarısını elinizle yayarak yerleştirin. Üzerine hazırladığınız harcı ilave edin. Kalan hamuru parça parça koparıp elinizle inceltin ve üstünü kapayacak şekilde yama yapar gibi yerleştirin. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika pişirin. Fırından alın ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!