ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ KREP KATLARI

Krep katları

Krep katları

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Krep katları tarifi için malzemeler

Krep hamuru için

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz

Kreması için

  • 200 ml krema
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için

  • Rulo çikolata yaprakları

Krep katları Nasıl Yapılır

  • Krepleri hazırlamak için un, kakao, süt, Ayçiçek yağı, yumurtalar, karbonat ve tuzu bir kasede çırpın. Hafif yağlanmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya kepçe dolusu hamuru döküp ince bir tabaka halinde yayın. Kreplerin her iki yüzünü pişirin. Tüm krep harcı bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Kreması için gerekli olan bütün malzemeyi bir kaseye alarak çırpın. Krep hamurlarının arasına krema sürerek üst üste dizin. En üst kata da krema sürüp üzerini çikolata yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.