ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ HELVALI YUFKA TATLISI

Helvalı yufka tatlısı

Helvalı yufka tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Helvalı yufka tatlısı tarifi için malzemeler

  • 100 g tereyağı
  • 12 baklava yufkası
  • 300 g tahin helvası

Üzeri için

  • Keçiboynuzu pekmezi 

Helvalı yufka tatlısı Nasıl Yapılır

  • Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Baklava yufkalarını üçerli gruplara ayırın. Aralarına erittiğiniz tereyağından sürerek iki kat yufkayı üst üste
    alın. Ortasına bir çatal yardımıyla ezdiğiniz tahin helvasından bir yemek kaşığı kadar koyup, kare elde edecek şekilde kenarlarından katlayarak kapatın.
  • Üzerine kalan tereyağından sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Üzerine keçiboynuzu pekmezi gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.