ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ BAHARATLI ÇÖREKLER

Baharatlı çörekler

Baharatlı çörekler

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı çörekler tarifi için malzemeler

  • 50 g tereyağı
  • 65 g un
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz badem
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Sos için

  • 175 g frambuaz
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı portakal suyu

Kızartmak için

  • Mısır unu
  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Tarçın
  • Pudra şekeri

Baharatlı çörekler Nasıl Yapılır

  • Sosu için frambuazları pudra şekeriyle birlikte ince delikli bir süzgece alın. Karıştırıp ezin. Ezdiğiniz frambuaza portakal suyunu ekleyip karıştırın.
  • Tereyağını tencereye alın. 2/3 su bardağı su ekleyip orta ateşte ısıtın. Kaynayınca elenmiş unu ekleyin. Tamamen özleşene kadar tahta kaşıkla ezerek karıştırın. Karışımı soğutup yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bademi ilave edin. Hazırladığınız karışımı krema sıkma torbasına doldurup ucuna yıldız şekilli duy takın.
  • Yağı tencerede kızdırın. Hamuru 6-7 santimlik parçalar şeklinde kızgın yağa sıkın. Hamurları arada çevirerek 3-4 dakika kızartın. Pişenleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün. Üzerlerine tarçın ve pudra şekeri serpin. Yanında frambuaz sosuyla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.