ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ PATATESLİ BİBERLİ EKMEK

Patatesli Biberli Ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Patatesli Biberli Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 hazır ekmek hamuru
  • 2 patates
  • 100 gr lor peyniri
  • 2 çorba kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı susam
  • Kimyon

Patatesli Biberli Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayıp soyun ve ezerek püre haline getirin. Sıvıyağın yarısıyla birlikte hamura ilave edip yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Bir kapta lor peyniri, toz biber, susam, kimyon ve kalan sıvıyağı karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Başparmağınızla ortasını biraz çukurlaştırıp hazırladığınız peynirli malzemeyi yerleştirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
  • Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, tepside biberli ekmek tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!