ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİZZA TARİFLERİ TAZE OTLU PİZZA

TAZE OTLU PİZZA

8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze otlu pizza tarifi için malzemeler

Pizza hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket (11 gr) instant maya
  • ¼ su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yeterince ılık su
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 kabak
  • 200 gr mantar
  • 2 orta boy kırmızıbiber
  • 1 domates
  • 4 yemek kaşığı domates sosu
  • Nane
  • Maydanoz
  • Biberiye
  • Fesleğen
Taze otlu pizza hazırlanışı

Derin bir kaba unu eleyin. Tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçek yağı ve sütü ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar ılık suyu yavaşça ekleyin ve yoğurun. Mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika hamuru dinlendirin. Hamuru ikiye bölün. Üzerine hafifçe un serperek merdaneyle 30 cm çapında açın. Hamurları yağlı kağıt konulmuş fırın tepsilerine alın. Üzerlerine domates sosunu sürün. Kabak, biber ve domatesi yuvarlak dilimlere ayırın. Mantarları küp doğrayın. Kabak dilimlerini ızgarada közleyin. Hamurun üzerine önce kabak dilimlerini, biber ve mantarları en üstte de domates dilimlerini ekleyin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 20 dakika pişirin. Taze otlarla süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!