ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ SARIMSAKLI VE MOZARELLALI PİZZA

Sarımsaklı Ve Mozarellalı Pizza

İtalyan mutfağından sofralara kadar uzanan sarımsaklı ve mozzarellalı pizza nasıl yapılır, gelin birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sarımsaklı Ve Mozarellalı Pizza Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 5 gr kuru maya
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yeterince ılık su
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı mısır unu

Sosu için

  • 6 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 8 dal taze fesleğen veya 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • Kekik
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 300 gr mozzarella peyniri
  • Fesleğen yaprakları

Sarımsaklı Ve Mozarellalı Pizza Nasıl Yapılır?

  • Unu derin bir kaba alın. Üzerine tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçeği yağı ve sütü ekleyin.
  • Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika mayalanması için bekletin.
  • Diğer tarafta sos için tüm malzemeleri sos tenceresine aktarıp 10 dakika kısık ateşte pişirin
  • Mayalanan hamuru ikiye bölüp yuvarlayın. Üzerine mısır unu serperek merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın.
  • 30 cm çapındaki tepsiyi yağladıktan sonra hamuru yerleştirin. Üzerine sostan yayıp, mozzarella dilimlerini yerleştirin.
  • Fesleğen yapraklarını da serptikten sonra önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Sosu mutfak robotundan geçirip çiğ olarak da pizza üzerine sürebilirsiniz. Sosu pizzanın üzerine sulu olarak yaymayın. Aksi takdirde yumuşar.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!