ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ PİZZA NAPOLİ

Pizza Napoli

Pizza napoli

Yemek tarifleri arasında öğle ve akşam yemeği için çok güzel bir tarif. Gelin ton balıklı ve kaparili pizza napoli nasıl yapılır birlikte görelim. 

Pizza yapmak konusunda tecrübeli değilseniz, evde pizza yapma rehberine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

2 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pizza Napoli Tarifi İçin malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 top mozzarella
  • 7-8 çeri domates
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 1 orta boy ton balığı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5-6 yaprak taze fesleğen
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 3 çay kaşığı tuz

Pizza Napoli Nasıl Yapılır?

  • Ilık suyu yoğurma kabına alın. Maya ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletin. Tuz ve zeytinyağı ekleyin. Unu azar azar ve eleyerek ilave edip5 dakika yoğurun. Gerekirse un ekleyin. Üzerini örterek mayalanmaya bırakın.
  • Mozzarella ve domatesler yuvarlak olacak şekilde kesin. Kaparilerin fazla tuzunu almak için bir süre suda bekletin.
  • Pizza sosu için karıştırma kabına salça, yarım çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyerek çırpın.
  • Hamuru unlanmış tezgahta elinizle bastırarak yuvarlak ve ince şekilde açın. Hazırlanan sosu üzerine gezdirin.
  • Önce yuvarlak mozzarellaları, daha sonra domates ve diğer malzemeleri pizza hamurunun üzerine yayın.
  • Hazırladığınız pizzayı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Pizzayı fırından alıp kapari, fesleğen yaprakları, kekik ve zeytinyağıyla süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!