ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ LOR PEYNİRLİ VE DOMATESLİ PİZZA

Lor Peynirli Ve Domatesli Pizza

Lor peynirli ve domatesli pizza nasıl yapılır, hangi soslar kullanılır gelin birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lor Peynirli Ve Domatesli Pizza Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 2.5~3 su bardağı kepekli un
  • Tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • 150 gr kaşar peyniri loru
  • 4 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Lor Peynirli Ve Domatesli Pizza Nasıl Yapılır?

  • Hamur için un, maya, tuz ve şekeri geniş bir kapta harmanlayın. Su ve sütü ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur kıvamı için gerekirse un ilavesi yapın.
  • Üzerini örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın. Domatesleri ince ince dilimleyerek geniş bir kaseye alın. Sarımsakları rendeleyerek ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyerek harmanlayın ve 20 dakika bekletin. Hamuru hafif unlanmış zeminde yuvarlak şekilde açarak yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  • Lor peynirini hamurun üzerine ufalayarak yayın. Dilimlenmiş domatesleri üzerine dizip 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!