ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ DOMATESLİ STRAMBOLİ

Domatesli Stramboli

Stramboli: Sıcak veya soğuk yenilen bir pizza çeşididir. İtalyan mutfağından bir lezzettir. Jambon, peynir, fesleğen ve baharatlarla hazırlanan domatesli strambol nasıl yapılır? Detaylı anlatımıyla nefis domatesli strambol tarifi ile sizlerle birlikteyiz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Domatesli Stramboli Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 ekmek hamuru
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 domates
  • 3 taze soğan
  • 5 dilim hindi jambon
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 6 fesleğen yaprağı
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber

Domatesli Stramboli Nasıl Yapılır?

  • Soğanları ince doğrayıp zeytinyağında 2 dakika soteleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve soğana ekleyin.
  • Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyip soğumaya bırakın.
  • Ekmek hamurunu merdane yardımıyla unlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açın. Domates sosunu üzerine yayın.
  • Jambon dilimlerini üzerine dizin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Fesleğen yapraklarını dizin ve rulo şeklinde sarın.
  • Ruloyu yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden 190 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp dilimleyerek sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!