ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ DOMATES SOSLU VE ANÇÜEZLİ PİZZA

Domates Soslu Ve Ançüezli Pizza

Ançüez; ringa ve hamsi ile aynı takımda yer alan bir balık türüdür. Meze ve sos olarak tüketilebilir. Peki, domates soslu ve ançüezli pizza nasıl yapılır? Gelin, birlikte nefis bir pizza hazırlayalım.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Domates Soslu Ve Ançüezli Pizza Tarifi İçin malzemeler

Pizza hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket (11 gr) instant maya
  • ¼ su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yeterince ılık su
  • Tuz

Üzeri için

  • 20 fileto ançüez
  • Dilimlenmiş siyah zeytin
  • 6 yemek kaşığı domates sosu

Domates Soslu Ve Ançüezli Pizza Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaba unu eleyin. Tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçek yağı ve sütü ekleyin.
  • Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar ılık suyu yavaşça ekleyin ve yoğurun. Mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika hamuru dinlendirin.
  • Hamuru ikiye bölün. Üzerine hafifçe un serperek merdaneyle 30 cm çapında açın. Hamurları yağlı kağıt konulmuş fırın tepsilerine alın. Üzerlerine domates sosunu sürün.
  • Ançüezleri hamurun üzerine dizin. Zeytin dilimlerini ekleyin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeni tatlar keşfetmek için pratik pizza tariflerinden faydalanabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!