Domates Soslu Ve Ançüezli Pizza

Domates Soslu Ve Ançüezli Pizza
18 Eylül 2020

Ançüez; ringa ve hamsi ile aynı takımda yer alan bir balık türüdür. Meze ve sos olarak tüketilebilir. Peki, domates soslu ve ançüezli pizza nasıl yapılır? Gelin, birlikte nefis bir pizza hazırlayalım.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Domates Soslu Ve Ançüezli Pizza için

Malzemeler

Pizza hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket (11 gr) instant maya
  • ¼ su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yeterince ılık su
  • Tuz

Üzeri için

  • 20 fileto ançüez
  • Dilimlenmiş siyah zeytin
  • 6 yemek kaşığı domates sosu
Domates Soslu Ve Ançüezli Pizza

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kaba unu eleyin. Tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçek yağı ve sütü ekleyin.
  2. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar ılık suyu yavaşça ekleyin ve yoğurun. Mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika hamuru dinlendirin.
  3. Hamuru ikiye bölün. Üzerine hafifçe un serperek merdaneyle 30 cm çapında açın. Hamurları yağlı kağıt konulmuş fırın tepsilerine alın. Üzerlerine domates sosunu sürün.
  4. Ançüezleri hamurun üzerine dizin. Zeytin dilimlerini ekleyin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeni tatlar keşfetmek için pratik pizza tariflerinden faydalanabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo