ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ YUMURTALI RAMAZAN PİDESİ

> YUMURTALI RAMAZAN PİDESİ
Yumurtalı ramazan pidesi
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yumurtalı ramazan pidesi tarifi için malzemeler
  • 2 orta boy Ramazan pidesi
  • 1 su bardağı taze lor peyniri
  • 1 demet dereotu
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Yumurtalı ramazan pidesi Nasıl Yapılır

  • Pideleri, yaklaşık 10x10 cm’lik kareler halinde kesin. Karelerin göbeklerini sandviç gibi malzeme koyacağınız şekilde açın. Lor peynirini bir kaba aktarıp üzerine ince kıydığınız dereotunu ekleyerek karıştırın. Bu karışımı pidelerin arasına sandviç yapar gibi sürün. Yumurta sarıları ve sütü bir kapta 2-3 dakika çırpıp, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Tereyağını geniş bir tavada eritin. Pideleri yumurtalı karışıma iyice bulayıp kızgın yağda 2’şer dakika, önlü arkalı kızartın. Servis tabağına yerleştirip sıcak olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.