ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ SOMONLU VE ISPANAKLI PİDE

Somonlu Ve Ispanaklı Pide

Somonlu ve ıspanaklı pide

Kalp sağlığını korumasıyla bilinen somon, atıştırmalık tariflerinde sık sık kullanılır. B12 ve omega 3 bakımından zengindir. Malzemeler hazırsa, Ekrem Çağatay’dan somonlu ve ıspanaklı çıtır çıtır pide lezzetini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Cantik pidesi ve bıçak arası pidesi tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Somonlu Ve Ispanaklı Pide Tarifi İçin malzemeler

  • 100 g somon (Küp doğranmış)
  • 50 g ıspanak
  • 1 adet chili biberi (İnce doğranmış)
  • 1/2adet kırmızı soğan (İnce doğranmış)
  • 5 g tereyağı

Pide hamuru

  • 400 g un
  • 220 g su
  • (Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.)

Somonlu Ve Ispanaklı Pide Nasıl Yapılır?

  • Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.
  • Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca fırından alın ve sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!