Somonlu Ve Ispanaklı Pide

Somonlu Ve Ispanaklı Pide
12 Mayıs 2021

Kalp sağlığını korumasıyla bilinen somon, atıştırmalık tariflerinde sık sık kullanılır. B12 ve omega 3 bakımından zengindir. Malzemeler hazırsa, Ekrem Çağatay’dan somonlu ve ıspanaklı çıtır çıtır pide lezzetini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Cantik pidesi ve bıçak arası pidesi tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Somonlu Ve Ispanaklı Pide için

Malzemeler

  • 100 g somon (Küp doğranmış)
  • 50 g ıspanak
  • 1 adet chili biberi (İnce doğranmış)
  • 1/2adet kırmızı soğan (İnce doğranmış)
  • 5 g tereyağı

Pide hamuru

  • 400 g un
  • 220 g su
  • (Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.)
Somonlu Ve Ispanaklı Pide

Nasıl Yapılır

  1. Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.
  2. Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca fırından alın ve sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo