PATATESLİ VE ZEYTİNLİ KÜÇÜK PİDELER

4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli ve zeytinli küçük pideler tarifi için malzemeler
  • 3 çorba kaşığı 350 gr pide hamuru 4 iri patates 10 kiraz domates 1 kase siyah zeytin 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 1 yumurta sarısı Tuz
Patatesli ve zeytinli küçük pideler hazırlanışı

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup yarım santim kalınlığında halka şeklinde dilimleyin. Domatesleri ortadan ikiye kesin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Hüner'i tavada eritin.

Hamuru un serpilmiş zemine alıp merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Bardak ağzıyla veya hamur kesici ile küçük yuvarlaklar halinde kesin. Herbirinin üzerine 1 dilim patates yerleştirin. Domates ve zeytin dilimlerini üzerlerine paylaştırıp eritilmiş Hüneri gezdirin. Tuz ve kaşar peyniri serpin.

Hazırladığınız küçük pideleri hafifçe yağlanmış tepsiye dizip kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!