ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ PANCARLI AYRAN VE RULO PİDELER

PANCARLI AYRAN VE RULO PİDELER

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pancarlı ayran ve rulo pideler tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pancar turşusu (küp kesilmiş)
  • 1 şişe maden sodası
  • Soğuk su

Pidelerin hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • Ilık su
  • 10 gr instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz

Pidelerin iç harcı için

  • 100 gr kıyma
  • Yarım soğan
  • Maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 sivri biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

  • Yumurta
Pancarlı ayran ve rulo pideler hazırlanışı

Rulo pidelerin iç harcı için kıyma, sivri biber, sarımsak, kıyılmış soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Pidelerin hamuru için un, tuz ve mayayı bir kapta karıştırın. Hamur kıvamına gelene kadar su ekleyerek yoğurun. Hamurdan merdane yardımıyla 30-35 cm’lik daireler açın. Hamur dairelerinin her birine ince bir kat kıyma karışımı koyarak rulo şeklinde sarın. Ruloları belirli aralıklarla kesin. Rulo pidelerin üzerine yumurta sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirin. Süzme yoğurt, soğuk su, maden sodası ve tuzu karıştırarak ayran hazırlayın. Pancar turşusunu mutfak robotunda püre haline getirin. Hazırladığınız ayrana istediğiniz miktarda pancar püresinden ekleyin. Pancarlı ayranı yanında rulo pidelerle birlikte servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!