ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ KENARLI SİNİ PİDESİ

Kenarlı Sini Pidesi

Kenarlı sini pidesi

Sini, üzerinde börek, pide gibi hamur işlerinin hazırlandığı büyük tepsiye verilen isimdir. Özellikle Adana ve Hatay mutfağında sık sık kullanılır. Bazı yöresel yemeklerin isimlerinde de sini kelimesi geçmektedir. Hazırsanız, kenarlı sini pidesi nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kenarlı Sini Pidesi Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1/2 paket yaş maya
  • Aldığı kadar un
  • Tuz

Yufkaların arası için:

  • 1 kase kırık beyaz peynir ya da lor peyniri (Az tuzlu)
  • Sıvı yağ ve eritilmiş tereyağı

Hamurları açmak için:

  • Mısır unu

Harç için:

  • 4 kuru soğan
  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ, tuz

Kenarlı Sini Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için geniş ve derin bir kaba unu koyun ve ortasını havuz gibi açın. Açtığınız havuza, elinizle ufaladığınız yaş maya, süt, su, sıvı yağ ve yumurtaları koyup yoğurun.
  • Yumuşak bir hamur elde edin. Pürüzsüz kıvam alan hamurun üzerini temiz bir bezle kapayıp, kabarması için 2 saat kenarda bekletin.
  • Ortasına koyacağınız soğanlı harç için soğanları piyazlık doğrayın ve orta ısılı ateşe oturttuğunuz tava içinde az sıvı yağda yarı pişmiş hale getirin. Ardından salçayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Hamur katlarının arasına sürmek için tereyağını eritip sıvı yağ ile bir kasede karıştırın. 2 saat beklemiş mayalı hamuru 7 eşit bezeye bölün.
  • Her bir bezeyi mısır unu yardımı ile yuvarlak fırın tepsisinden 10 cm daha büyük olacak şekilde açın. Açtığınız yufkaları temiz bir bez üzerine alın.
  • Tüm bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlanmış tepsiye bir kat yufka, ardından yağ ve peynir sırası ile dizin.
  • Son yufkanın peynirini sadece tepsiden taşan kenarlara koyun. Hepsini bu şekilde tamamladıktan sonra dış kenarları iç tarafa doğru atın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, yaklaşık 30-35 dakika üstleri kızarana kadar pişirin. Pişmesine yaklaşık 10 dakika kala soğanlı harcı ortasına koyun. Fırından çıkardığınız pideyi keserek, sıcak olarak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.