ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ ISPANAKLI BAHÇİVAN PİDESİ

Ispanaklı bahçivan pidesi

Ispanaklı bahçivan pidesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı bahçivan pidesi tarifi için malzemeler

  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 9-10 çorba kaşığı un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz

Harç için:

  • 250-300 g ıspanak (Yapraklı kısımları)
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 çorba kaşığı un
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 200 g kaşar peyniri rendesi
  • Adaçayı yaprakları

Ispanaklı bahçivan pidesi Nasıl Yapılır

  • Ispanaklı harç için bir tavada zeytinyağını ısıtın. Ardından içine doğranmış ıspanakları ilave edin ve karıştırın. Ayrı bir tencereye sütü ve unu koyun. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin. Ateşten alın ve ılınmasını bekleyin. Ilındıktan sonra içine yumurtayı kırın ve karıştırın. Ardından ıspanaklı harcı ekleyip karıştırın.
  • Hamur için yoğurma kabının içine zeytinyağı ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edip, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru, yağladığınız 20 cm çapındaki yuvarlak kelepçeli kalıba yayın. Hamur kenarlarını, kabın kenarlarına yapıştırıp yarım santim kadar yükseltin. Üzerine ıspanaklı harcı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hamur kızarana kadar pişirin. Pideyi fırından almadan önce, üzerine kaşar peynirini serpip, 5 dakika daha pişirin. Fırından alıp adaçayı yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.