ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER SEBZELİ STRUDEL

Sebzeli Strudel

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Strudel Tarifi İçin malzemeler

  • 1 büyük patlıcan
  • 3 kabak
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 6 yufka
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 50 gr kuzu ıspanak
  • 60 gr ufalanmış beyazpeynir

Sebzeli Strudel Nasıl Yapılır?


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Patlıcan ve kabakları uzunlamasına dilimleyin. Yıkayıp tuzladığınız patlıcanları, kurumaları için süzgeçte bekletin. Kağıt havluyla suyunu iyice alın.

Dolmalık biberi dilimleyip çekirdeklerini temizleyin. Orta ateşte 10 dakika közleyip kabuklarını soyun. Kabak ve patlıcan dilimlerini fırçayla yağlayıp 10-15 dakika ızgarada pişirin ve soğumaya bırakın.

Yufkalardan birinin üzerine fırçayla zeytinyağı sürüp yağlayın ve diğerlerini de onun üzerine yerleştirin. Patlıcan ve kabak dilimlerinin yarısını yufkanın ortasına gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine biber,  ıspanak ve ufalanmış peyniri ilave edin.

Yufkaları rulo şeklinde sarın. Üzerine kalan zeytinyağını sürüp önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!