ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER MİLFÖYDE LEZZET MAKARNASI

Milföyde Lezzet Makarnası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Milföyde Lezzet Makarnası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 çorba kaşığı margarin
  • Yarım paket erişte makarna
  • 3 dilim dana jambon
  • 3 sosis
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım kase doğranmış ıspanak
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım tatlı kaşığı hindistan cevizi rendesi
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz

Milföy hamuru için:

  • Yarım paket (125 gr) margarin
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çorba kaşığı sirke veya limon suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tutam tuz

Milföyde Lezzet Makarnası Nasıl Yapılır?

  • Milföy hamurunu hazırlamak için; una sirke, tuz ve suyu azar azar ilave ederek kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Hamuru unlayıp merdane ile ince daire şeklinde açın.
  • Ortasına margarini bütün olarak yerleştirin ve bohça şeklinde katlayın. Dikdörtgen şeklinde açıp üçe katlayın.
  • Nemli bezle örtüp dolapta 25 dakika dinlendirin. Tekrar unlayıp dikdörtgen şeklinde açın ve üçe katlayıp işlemi bir kez daha tekrarlayın.
  • Üzerini örtüp dolapta 10 dakika dinlendirin. Üçüncü kez un serpip dikdörtgen şeklinde açın ve üçe katlayın. Üzerini örtüp dolapta 30 dakika dinlendirin.
  • Sosisleri dilimleyin, jambonları küp küp doğrayın. 1 kaşık margarinde sosis ve jambonları kavurun. Ispanağı ekleyin, karıştırıp ateşten alın.
  • Derin bir kapta süt, yumurta, 1 kaşık kaşar peyniri ve hindistancevizi rendesini çırpın.
  • Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün. Sütlü sosu, sosisli karışımı, 1 kaşık margarin ve tuzu ekleyip harmanlayın.
  • Hazırladığınız milföy hamurunu 4-5 mm inceliğinde açıp dikdörtgen kalıba yayın. Üzerini çatalla yer yer delin.
  • Folyo ile kaplayıp bir avuç kuru fasulye ile doldurun. 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Hamuru fırından çıkarın, folyo ile fasulyeleri alın. Makarnalı karışımı üzerine yayıp kalan peyniri serpin.
  • Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürüp tekrar fırına verin. 10 dakika daha fırınlayın. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!