ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MİLFÖYLÜ TARİFLER MİLFÖY KASESİNDE SOSLU ERİK

MİLFÖY KASESİNDE SOSLU ERİK

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Milföy kasesinde soslu erik tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 milföy hamuru

Sosu için

  • 500 g mürdüm eriği
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
Milföy kasesinde soslu erik Nasıl Yapılır

Sosu için eriklerin çekirdeklerini çıkartın. Üzerine şekeri döküp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Erikleri süzgeçten geçirip nişastayı ilave ederek bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Milföy hamurlarını ince açıp çiçek şeklindeki bir kurabiye kalıbıyla kesin. Yağlanmış muffin kalıplarına hamurları çanak şeklinde yerleştirin ve kabarmaması için tabanlarını çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Çanakların içine erik sosundan doldurun. 


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!