ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER MİLFÖY KASESİNDE SOSLU ERİK

Milföy Kasesinde Soslu Erik

Bol miktarda C vitamini içeren mürdüm eriği, bağışıklığı güçlendirir. Vücuda kuvvet verir. Aynı zamanda kansızlığı giderici etkileri de vardır. Metabolizmayı güçlendirdiği için diyet listelerinin ara öğünlerinde yer alır. Hazırsanız, milföy kasesinde soslu erik nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Milföy Kasesinde Soslu Erik Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 milföy hamuru

Sosu için

  • 500 g mürdüm eriği
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Milföy Kasesinde Soslu Erik Nasıl Yapılır?

Sosu için eriklerin çekirdeklerini çıkartın. Üzerine şekeri döküp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Erikleri süzgeçten geçirip nişastayı ilave ederek bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Milföy hamurlarını ince açıp çiçek şeklindeki bir kurabiye kalıbıyla kesin. Yağlanmış muffin kalıplarına hamurları çanak şeklinde yerleştirin ve kabarmaması için tabanlarını çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Çanakların içine erik sosundan doldurun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!