ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER KURU DOMATESLİ VE KREMALI VOLOVAN

Kuru Domatesli Ve Kremalı Volovan

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru Domatesli Ve Kremalı Volovan Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 12 kare milföy
  • 1 yumurta akı

İç harcı için

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1.5 su bardağı süt
  • 100 gr labne peyniri
  • Tuz

Üzeri için

  • 200 gr kurutulmuş domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kuru Domatesli Ve Kremalı Volovan Nasıl Yapılır?

Milföyleri yuvarlak bir kalıpla kesin. 6 yuvarlak milföyün ortasını daha küçük bir kalıpla keserek çıkarıp halkalar elde edin. Bütün milföylerin üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp üzerlerine halka milföyleri yerleştirin. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Bu arada kremasını hazırlamak için tereyağı ve unu tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak kavurun. Mısır nişastasını ekleyip karıştırın. Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Tencereyi ocaktan alın ve labne peynirini ekleyip hızlı hareketlerle karıştırın. Kremayı oda ısısında soğuyana kadar bekletin. Pişirdiğiniz milföyleri oda ısısında soğutup kremayı içlerine paylaştırın. Kuru domatesleri küçük parçalar şeklinde kesin. Kıyılmış maydanoz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Karışımı kremanın üzerine paylaştırıp bekletmeden servis yapın.

Video ve detaylı anlatımı ile kabaklı volovan tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.