Çilekli Ve Muhallebili Milföy

Çilekli Ve Muhallebili Milföy
18 Eylül 2020
Muhallebi ve çileğin muhteşem uyumunu keşfetmeye hazır mısınız? Çilekli ve muhallebili milföy nasıl yapılır sorusu için kolları sıvadık. Gelin, çay sohbetlerine çok yakışacak çilek ve muhallebili milföy tarifine başlayalım.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Çilekli Ve Muhallebili Milföy için

Malzemeler

  • 4 kare milföy hamuru
  • 300 gr çilek
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 100 gr labne peyniri
Çilekli Ve Muhallebili Milföy

Nasıl Yapılır

  1. Milföy hamurlarını yağlanmış küçük tart kalıplarının içine elinizle hafifçe bastırarak yayın. Kenarlardan sarkan kısımları bıçakla kesin.
  2. Üzerlerine birer parça yağlı kağıt yerleştirip ağırlık yapması için birer avuç dolusu kuru bakliyat ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  3. Üzerlerindeki yağlı kağıt ve bakliyatı alıp 10 dakika daha pişirin. Süt, mısır nişastası, pudra şekeri, yumurta ve şekerli vanilini bir kapta iyice çırpın.
  4. Tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp labne peynirini ekleyip ve hızlı hareketlerle karıştırın.
  5. Milföy hamurlarını oda ısısında soğuttuktan sonra tart kalıplarından çıkarın. İçlerine hazırladığınız muhallebiyi paylaştırıp dilimlenmiş çileklerle süsleyin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun.

 Dilerseniz, muhallebili milföy tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo