ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER BOHÇADA PİLAV

Bohçada Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bohçada Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 kuru kayısı
  • 4 kuru incir
  • 1 yemek kaşığı çorbalık fıstık
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1.5 su bardağı et suyu
  • 3 yaprak milföy hamuru
  • 1 yumurtanın akı
  • Çörekotu

Bohçada Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci tereyağı ve zeytinyağında 10 dakika süreyle kavurun. Kayısı ve incirleri küp şeklinde doğrayıp ilave edin. Kavrulmuş fıstıkları, tuzu, tarçını ve suyu ekleyip pişirin.
  • Milföy hamurlarını şeritler halinde kesin. Küçük sufle kaplarını yağlayıp şerit halindeki milföyleri dışarı taşacak şekilde içine yerleştirin.
  • İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın. Kenarlardan sarkan milföy hamurlarını kabın üzerine doğru toplayın.
  • Üzerine yumurta akı sürüp çörekotu serpin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!