ANASAYFA TARİFLER MANTI TARİFLERİ PİRUHİ

Piruhi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Piruhi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2.5 su bardağı un

İç malzeme için

  • 150 gr beyaz peynir
  • 1 küçük soğan
  • Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz

Üzeri için

  • 60 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

Piruhi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, su ve tuzu bir kasede çırpın. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Gerekirse un ve su ilavesi yapın. Hamuru bezelere ayırıp üzerini örterek 30 dakika dinlendirin
  • Peyniri çatalla ezin. Soğanı küçük doğrayıp peynire karıştırın. Kıyılmış maydanozları ekleyin.
  • Hamuru unlanmış tezgahta açın. Kenarları 6 cm genişliğinde kareler kesin. Uç kısımlarına peynirli karışımdan yerleştirip üçgen şeklinde kapatın.
  • Çatalla kenarlarına bastırarak yapışmalarını sağlayın. Kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tereyağını bir tavada eritip salça ile kavurun. Mantıları servis tabağına alın. Üzerine salçalı sostan gezdirin. İri çekilmiş ceviz içi ve kuru nane serpiştirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!