ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ NANE DOLGULU KURABİYE

Nane Dolgulu Kurabiye

Nane dolgulu kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nane Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Kurabiye için

  • 150 g tereyağı
  • 50 g toz şeker
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş çikolata
  • 150 g un 

İç dolgusu için

  • 50 g tereyağı 
  • 200 g pudra şekeri 
  • 1-2 damla nane esansı 
  • 1-2 damla yeşil gıda boyası 

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Nane Dolgulu Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve toz şekeri geniş bir çırpma kabına alın. Bir mikser yardımı ile çırpın. Un ve eritilmiş çikolatayı ekleyip yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Yuvarlak kurabiye kalıbıyla 20 eşit parça kesin. Parçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  • İç dolgusu için, tereyağı ve pudra şekerini çırpma kabına alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Gıda boyası ve nane esansını ekleyip karıştırın. 10 bisküvinin üzerine dolguyu sürüp kalan 10 parçayı üzerlerine kapatın. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!